Hello world!

Hallo wereld!

Ik ben jeroen van der list(20jaar, 2.13m) en basketball is mijn lust en mijn leven.

Ik ben begonnen met basketball toen ik 7 jaar was, bij een klein basketball clubje gevestigd in mijn geboorte stad Gouda. Deze club de Springers is waar ik ben opgegroeid, en ben begonnen als basketball speler. na 8 jaar besefte ik dat ik hoger op kon gaan basektballen, en wou een kans om van mijn hobby mijn werk te maken.

Dus na die 8 jaar ben ik verhuisd naar rotterdam waar ik een jaar heb gespeeld. rotterdam basketball, toen die tijd, speelde junioren eredivisie. Ik merkte al snel dat het niveau veel verschillende dan van mijn kleine basketball club in Gouda.

Na dit jaar ben ik naar frankrijk verhuisd omdat ik werd gespot toen ik op vakantie in het zuiden was. ik wist dat er meer geld en aandacht was in basketball dan in nederland dus nam ik de keus om in het buitenland te gaan basketballen. het niveau was synoniem aan de eredivisie in nederland, maar de organisatie er om heen was veel beter geregeld. ik woonde intern waar ik zat met allerlei andere topsporters die ook in opleiding waren in hun sport. na het jaar in het zuiden van frankrijk had ik de keuze om naar amerika toe te gaan. het mekka van basketball!

Ik vertrok naar het warme Los Angeles en zat daar op een highschool. ik maakte kennis met een heel ander niveau van basketball, en merkte al snel dat het een diepe mentale impact zal hebben. er wordt mentaal erg hard op je ingespeeld. en veranderde als basketball speler. heb ook geleerd om op een andere manier te basketballen. het gaat er veel harder aan toe dan in europa.

Vervolgens ben ik naar een junior college gegaan om daar 2 jaar te basketballen en studeren, en dat te vervolgen op een university. als je 2 jaar junior college heb gespeeld, kan je daarna in het 3e jaar instromen van de university waar je heen gaat. het werd mentaal nog weer een stukje zwaarder en merkte toen ik terug naar nederland ging om met het nederlandse jeugd team mee te spelen dat het veel verschillde kwa mentalitie en hoe graag ze willen spelen. helaas ben ik niet verder gegaan omdat ik zelf vond dat het niet een goede plek was om te blijven. dit kwam door de coach en andere redenen. ik besloot terug te komen naar nederland en me studie af te maken, en tegelijker tijd eredivisie te spelen.

ik kreeg een aanbod van eiffeltowers basketball waar ik 3 jaar tekende. dit kwam goed uit omdat de studie die ik doe op het johan cruijf college ook 3 jaar duurt. ik leer nu veel dingen omdat ik met betere en meer ervaren spelers train en tegen speel. ik wil me studie af maken en vervolgens mijn cariere voort zetten in europa. ik speel nu bij de friesland aris in leeuwarden, onder contract van eiffeltowers.

Advertenties

Over jeroenbb

hallo , ik ben dus jeroen een hele lange jongen die op basketbal zit. ik ga wat vertellen over mijn bbal carierre. ik begon als 7 jarig jongentje bij springers in gouda ik heb daar 8 jaar gebasketbalt en wou hoger op en kon dat ook. dus zo gezegt zo gedaan en ik sloot me aan bij de club rotterdam basketbal. ik heb daar 1 jaar gebalt. ik had toen herfstvakantie en ben naar frankrijk gegaan ik ben daar gescout bij de bbalclub van me neefje. en die club sprak me wel aan, ze spelen ook hoger en hebben meer opties tot internationaal niveau. vervolgens heb ik 2 jaar in amerika gespeeld. een jaar high school en het jaar daarop op een junior college. basketball daar is erg groot en het niveau ligt veel hoger dan in nederland. nu speel ik eredivisie basketball in nederland en sta onder contract van eiffeltowers. een van de grote basketball clubs in nederland. ik heb 3 jaar getekend wat erg goed uit komt omdat de studie die ik doe op het johan cruijf college duurt ook 3 jaar. mijn plan is om me studie af te maken en veel te leren in de eredivisie door met betere spelers te trainen en tegen te spelen. daarna kan wil ik weer naar het buitenland mijn cariere voort zetten.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Hello world!

  1. Mr WordPress zegt:

    Hi, this is a comment.
    To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s